Logótervezés

Egyedi, stílusos logótervezés

Logótervezés

Mi a logó és mire való?
A logó saját, egyedi emblémád, amely tevékenységed vizuális megjelenítését és a többiektől való megkülönböztetését szolgálja.

Logó tervezés - Anyaujratoltve.hu blogNélkülözhetetlen és legfontosabb eleme a céges arculatnak, weboldalnak, névjegykártyának. Ezen kívül használhatod bármilyen egyéb felületen, mint például levélpapír, ajándéktárgyak, hirdetések, szórólap, de nyomtathatod akár óriás méretben is egy nagyobb felületre (óriásplakát, molinó).
Logója nem csak vállalkozásoknak vagy cégeknek lehet, hanem magánszemélyeknek (pl. blogger), alapítványoknak, szervezeteknek is: tulajdonképpen bárkinek.

A logónak általában a weboldal elkészülte előtt már készen kell állnia, hiszen a logó jellege és színvilága alapvetően meg fogja határozni az arculat és a weboldal megjelenését is. Szinte “köré építjük a weboldalt”. Tehát ha weboldalt is szeretnél, már előtte javaslom saját egyedi logód elkészíttetését.

Melyek az ideális logó tulajdonságai?

  • egyedi, ám egyszerű, letisztult megjelenés
  • ötletesen tükrözze tevékenységed jellegét
  • apró és nagy méretben is jól látható legyen
  • fekete-fehérben és színesben is szépen mutasson


Hogyan készül a logó?

Első lépésként megbeszéljük, hogy milyen típusú logót szeretnél és milyen elképzeléseid vannak ezzel  kapcsolatban (téma, színek, forma, stb.). Fontos, hogy a logó utaljon arra, amit csinálsz, amivel foglalkozol. Ezt követően elkészítem neked a logó terveket (kettőt, hármat vagy ötöt, attól függően, hogy melyik logó csomagot választottad). Ha szükséges, még módosíthatunk rajta, majd ha mindent rendben találsz és kiválasztottad a legjobban tetsző verziót, akkor a JPG és PNG fájlok mellett elküldöm neked a kiválasztott  logó vektoros (azaz bármekkora méretre nagyítható) nyomdai verzióját (EPS, és Ai formátumok).

Milyen logó típusok léteznek?

  • embléma
  • betűlogó
  • összetett logó: betű + embléma

Embléma

Betűlogó

Összetett logó

Milyen formátumban kapod meg az elkészült logót?
A logót a JPG és PNG formátum mellett vektoros, azaz EPS és Ai formában is megkapod, így később minden egyéb reklám anyagodon (reklámtábla, molinó, szórólap, hirdetés, stb.) használni tudod. A vektoros fájlformátumok előnye, hogy bármekkora méretre nagyítható nyomtatást tesznek lehetővé és minden nyomda fogadja őket.

Figyelem!
A lógó- és arculattervezés nem tartalmaz nyomdai kivitelezést! A kész terveket digitális formában adom át Neked, amelyeket tetszés szerint bármelyik nyomdában kinyomtathatsz.