Weboldal készítés

Látogatóbarát, letisztult, elegáns weboldalak.

 

 

Weboldal készítés

Letisztult, elegáns, minden eszközön (laptop, tablet, mobil) könnyen navigálható, látogatóbarát weboldalakat készítek, melynek segítségével stílusosan bemutathatod tevékenységed az interneten.

 

Kérdések és válaszok a weboldal készítéssel kapcsolatban:

Mennyi idő alatt készül el egy weboldal? Ez adott munkától függ, de általában 3-6 hét alatt készül el egy több menüpontból álló, grafikailag is kifinomultan kivitelezett weboldal. Ennyi idő szükséges, hogy abszolút az adott weblapra tudjak koncentrálni, amely azt a célt szolgálja, hogy a végén teljes mértékben elégedett legyél vele. Keresőbarát módon és részletekbe menően dolgozom ki, kezdve a megjelenés megtervezésétől, a menüpontokon át a tartalmi részek összehangolt, ésszerű elhelyezéséig.

Szükséges-e személyesen találkoznunk? Köszönhetően a modern kommunikációnak, szerencsére nem szükséges személyesen is találkoznunk, e-mailen, telefonon is le tudjuk vezényelni a teljes weblap készítést, az anyagiak rendezése pedig utalással történhet.

Van-e jelenleg szabad kapacitásod? A kezdéshez általában 1-3 hónap várakozási idő szükséges. Ez neked is kedvező, mert ez idő alatt lehetőséged van átgondolni és összeállítani a weboldal szöveges- és fotóanyagát.

Ki írja meg a weboldal szövegét? A szöveges tartalmat minden esetben Neked kell biztosítanod, mivel Te ismered legjobban tevékenységedet. Ha nem erősséged a fogalmazás, kérd egy profi weblap-szövegíró segítségét. Keress rá a google-ban, sokan foglalkoznak ezzel.

Magam is tudom-e frissíteni a saját weboldalam? Igen, amennyiben admin felületet is kérsz hozzá. Ez 1-2 hetes tanulással jár majd számodra, mivel meg kell tanulnod önállóan kezelni a szerkesztő felületet. A weboldal elkészülte / átadása után 2 hétig  ingyenesen segítséget nyújtok Neked. Ezt követően a további tanácsadás, segítségnyújtás óradíj ellenében történik.

Honnan lesznek fotóim a weboldalhoz? A fotókat szintén Neked kell biztosítanod. Javaslom, hogy kizárólag profi minőségű fotókat készíts, vagy bízz meg egy profi fotóst ehhez. Fotóügynökségektől is beszerezhetők minőségi képek sokféle témában, elérhető áron. Ezeken az oldalakon szemezgethetsz: www.bigstock.comwww.123rf.com és http://hu.depositphotos.com (magyar nyelven is elérhetőek).

Vállalsz-e fotózást? Igen, kapacitásomtól és témától függően fotózást is vállalok. Ez ügyben kérlek, telefonon vagy e-mailben vedd fel velem a kapcsolatot.

Mennyibe kerül egy weboldal?

Az árak minden esetben egyénre szabottak (minden weboldal más és más), ezért kérlek, kérj tőlem konkrét árajánlatot. Általánosságban elmondható, hogy egy több oldalas, komplett weboldal ára 150.000 Ft és 300.000 Ft között mozog, tartalomtól, moduloktól, beállításoktól, tehát munkaigényességtől függően. 

Kell-e előleget fizetni? Igen, 50%-ot előre kérek, a fennmaradó összeg pedig a weboldal elkészültével kérem átadni. Ezt követően élesítem az oldalad.

A weboldal elkészülte után vállalsz-e frissítéseket, módosításokat és ez mennyibe kerül? Miután a weboldal átadásra került, bármilyen módosítás díja az aktuális óradíjamon történik (jelenleg 9000 Ft / óra). A díj bármely jellegű változtatásra vonatkozik; legyen az akár tartalmi módosítás (szöveges változtatás, fotó feltöltés vagy törlés), oldal létrehozása/törlése, mögöttes beállítások, modul beépítése, biztonsági frissítés, karbantartás, rendszeres vagy időszakos weblap mentés, stb.

Amennyiben én magam frissítem a weboldalam, de elakadok vagy további kérdéseim vannak, tudsz-e ebben segítséget nyújtani és mennyibe kerül? A weboldal elkészülte / átadása után 2 hétig ebben ingyenesen segítséget nyújtok Neked. Ezt követően a további konzultáció, segítségnyújtás óradíj ellenében történik, melynek aktuális díja 9000 Ft / óra.

A fentieken kívül kívül még milyen egyéb járulékos költségek vannak / lehetnek?

 • Tárhelybérlés és domain név éves díja kb. 10.000-20.000 Ft évente (ezt a tárhely szolgáltatóddal rendezed). A tárhely és  domain célja, hogy helyet és elérhetőséget biztosítson a weboldalad számára (enélkül nem jelenne meg az interneten).
 • Logó- és / vagy arculattervezés – amennyiben szükséged van rá.
 • Fotók, fotózás díja (akár fotóügynökségtől vásárolsz képeket, akár fotóst bízol meg a weblap fotók elkészítéséhez). De saját magad is elkészítheted. A jogtisztaságra és a kiváló minőségre mindig figyelj!
 • Weblap-szövegíró díja, amennyiben szövegírót bízol meg a szöveges anyagod megfogalmazásával (ha te magad írod, nem kerül pénzbe, de a profi szakember segíthet látogató- és keresőbarát módon megfogalmazni a szöveget). Részben én is tudok Neked ebben segíteni.

A weblap készítés menete:

 

 1. Domain név / tárhely rendelés
  Ahhoz, hogy az interneten megjelenhessen leendő weboldalad, először is szükséged van egy domain névre és tárhelyre. Ezzel sok tárhely-szolgáltató foglalkozik, nagyon egyszerűen, kb. 15 perc alatt online megrendelhető.

 2. Konzultáció
  Ekkor megbeszéljük, hogy milyen legyen a weblap stílusa, megjelenése, színvilága, melyek az elsődleges céljai, kiknek szól, milyen elképzeléseid vannak vele kapcsolatban, van-e valami egyedi kérésed, stb.
 3. Szöveg és fotók átadása
  Elküldöd el részemre a weboldal tartalmi részeit (menüpontok / oldalak szövegei + képek), amelyet majd a weblapon látni szeretnél. Megbeszéljük, hogy az adott szöveg és fotó mely menüpontban és hogyan szerepeljen.
 4. Weboldal megjelenésének megtervezése
  A megbeszéltek alapján elkészítem a weboldal grafikáját, megjelenését  (színek, formák összehangolása, fejlécképek, dizájn).
 5. Weboldal elkészítése
  Elkészítem a komplett weboldalt; ekkor már szövegek, menüpontok, oldalak, fotók is a végleges helyükre kerülnek. A weboldal még nem publikus, a keresőmotorok is ki vannak kapcsolva. Kb. 75%-os készültségi állapotban részedre már látható lesz. Ha mindent rendben találsz, befejezem az utolsó simításokat és a weboldal elkészül.
 6. Weboldal élesítése / átadása
  Jóváhagyásod után élesítem, illetve átadom részedre a weboldalt, innentől kezdve elérhető lesz a látogatók számára.

Kapcsolat

Akár telefonon, akár e-mailben is szívesen válaszolok kérdésedre.